Aktivnosti

Aktivnosti

Aktivnosti

Planinarenje - Planinarski klub "Berim" i tim Outdoor In

Članovi tima OUTDOOR IN projekta su učestvovali u dvodnevnom planinarskom maratonu od sela Grubetića do planine Mokre Gore, organizovanom od 20-21. aprila 2013. godine. Maraton je organizovao planinarski klub "Berim" u saradnji sa više planinarskih klubova iz Srbije.

Više o ovome možete pronaći ovde.

Obeležavanje planinarskih i biciklističkih staza, 28.05.2013.

U okviru aktivnosti vezanih za obeležavanje planinarskih i biciklistickih staza uspostavljena je saradnja sa Markusom Stokelom iz Austrije, stučnjakom za ovu oblasti i autorom mnogih planinarskih vodica. Markus će pomoći u identifikaciji i obeležavanju staza a i izradiće predlog mape koja će se koristiti za planinarenje i biciklizam. Prva poseta u okviru ovog angažovanja je organizovana u maju 2013. godine kada se radilo na obilasku terena i identifikaciji staza. Naredne dve posete će se organizovati u septembru ove godine i u maju sledeće godine.

Izgradnja plaže na jezeru Gazivode

Jedna od komponenti projekta je izgrdnja turističke infrastrukture, pre svega izgradnja plaže i igrališta za decu na jezeru Gazivode.

Otvaranje plaže na jezeru Gazivode

Dana 11.07.2013. završena je jedna od komponenti projekta Outdoor in - izgradnja plaže na jezeru Gazivode i njeno svečano otvaranje. Plažu su otvorili potpredsednik opštine Zubin Potok, gospodin Srdjan Djurović i šef operacija, kancelarija Evropske unije, gospodin Kristof Štok.

Prvi letnji internacionalni kamp “Rezala 2013”

U okviru projekta “OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok” finansiranog od strane Evropske unije, InTER organizuje Prvi internacionalni letnji volonterski kamp za mlade: “Rezala 2013”. 

Letnji kamp je organizovan na obalama jezera Gazivode u selu Rezala, opština Zubin Potok, u periodu od 12. do 18. avgusta 2013. godine. 

Cilj kampa je promocija i poboljšanje turističke ponude opštine Zubin Potok. Učesnici kampa bili su mladi iz republika bivše Jugoslavije. Oni su, pored druženja i zabave, učestvovali i u izgradnji i obeležavanju biciklističkih i planinarskih staza u neposrednoj blizini kampa.

Takmičenje u ribolovu, Rezala 20.08.2013.

Ribočuvarska služba Zubin Potok u saradnji sa InTER i projektom “OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok” organizovala je takmičenje u ribolovu.

Takmičenje je održano u Rezalima i brojalo je 15 učesnika.

Treninzi u alpinizmu,ronjenju,vožnji kajaka,pružanju prve pomoći

U okviru projekta “OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok” InTER i Spasilački klub “Wolf” iz Foče organizovali su besplatne treninge u alpinizmu, ronjenju, vožnji kajaka i pružanju prve pomoći

Spasilački klub je treninge održao 23. i 24. avgusta u Rezalima i na planini Mokroj Gori.

Poseta Foči i Plužinama

U periodu 25-27 septembra 2013. g. predstavnici projekta "OUTDOOR In - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok" su bili u službenoj poseti projektu "Održivi prekogranični razvoj opština Foča i Plužine" koji realizuju opština Plužine i opština Foča u okviru drugog EU IPA poziva za prekograničnu saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Više o ovome možete pronaći ovde.

Planinarski pohod na Mokru Goru, 14. decembar 2013.

Povodom Svetskog dana planina, a u okviru projekta “OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok”, Planinarski klub “Berim” i InTER organizovali su 14-og decembra 2013. jednodnevni planinarski pohod na planinu Mokru Goru

Na planinarskom pohodu su nam se pridružili iskusni planinari iz Planinarsko-ekološkog kluba “Gora” iz Kragujevca, Planinarsko-smučarskog kuba “Gvozdac” iz Kraljeva, Planinarsko društvo "Žeželj" iz Kragujevca i Planinarsko društvo "Zmaj" iz Kosovske Mitrovice.

Izuzetna nam je čast što je tog dana sa nama bila i Dragana Rajblović, prva žena iz Jugoistočne Evrope i jedina u Srbiji koja se uspela na najviši vrh sveta Mont Everest. 

Konkurs za najlepšu fotografiju Ibarskog Kolašina

Projekat OUTDOOR In – Razvoj turizma u opštini Zubin Potok organizovao je takmičenje za

najlepšu fotografiju Ibarskog Kolašina.

Pobedničke fotografije biće korištene u cilju promocije turističke ponude opštine Zubin Potok:
izradu monografije o turističkim potencijalima opštine, turističke brošure, razglednica, suvenira,
bilborda i slično.

Sve zainteresovani amaterski i profesionalni fotografi bili su učesnici ovog takmičenja. 

Više informacija o ovom takmičenju i pobednicima foto konkursa možete pronaći ovde.

Dodela nagrada i izložba najlepših fotogarfija

U Kultrunom centru “Stari Kolašin“, 6-og februara, održana je svečanost povodom dodele nagrada za najlepšu fotografiju Ibarskog Kolašina.

Prisutni su imali to zadovoljstvo da ujedno prisustvuju i izložbi najboljih fotografija koje su pristigle na ovom foto konkursu. Tom prilikom predstavljeni su i rezultati prve godine realizacije našeg projekta “OUTDOOR In - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok”.

Svečanosti je prisustvovao i šef operacija, kancelarija Evropske unije, gospodin Kristof Štok, predstavnici medjunarodnih i bilateralnih organizacija i mnogobrojni gradjani Zubinog Potoka.

Gospodin Štok je istakao da mu je drago što je ponovo u Ibarskom Kolašinu i da je zadovoljan dosadašnjom realizacijom projekta i onim što se njime do sada postiglo u ovoj opštini.

Nagrade pobednicima uručili su gospodin Kristof Štok i član Privremenog veća opštine Zubin Potok, gospodin Nemanja Jakšić.

Sajam turizma 2014

Na Međunarodnom sajmu turizma, najvećoj turističkoj manifestaciji u Jugoistočnoj Evropi, svoje turističke ponude predstavlja više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje. Medju njima nalazi se i opština Zubin Potok i projekat "OUTDOOR In- razvoj turizma u opštini Zubin Potok".

Svoju turističku ponudu opština predstavlja u hali 4 Beogradskog sajma. Drugog dana sajma naš štand posetio je vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović.

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, posetio je štand opštine Zubin Potok i prisustvovao je promociji našeg projekta "OUTDOOR In - razvoj turizma u opštini Zubin Potok".

Više o ovome možete pronaći ovde.

Novosadski sajam turizma 2014

47. Međunarodni sajam turizma i Sajam gastronomije s Izložbom vina na Novosadskom sajmu svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Po prvi put na sajmu učestvuje i opština Zubin Potok i projekat "OUTDOOR In- razvoj turizma u opštini Zubin Potok". Svi posetioci imaju priliku da prisustvuju promociji našeg projekta, da se upoznaju sa turističkom ponudom opštine Zubin Potok, ali i sa običajima i tradicijom ovog kraja, kao i da degustiraju jela i pića iz domaće radinosti.

Izrada putokaza

Jedna od komponenti projekta "OUTDOOR In – razvoj turizma u opštini Zubin Potok" je obeležavanje planinarskih i biciklističkih staza kao i izrada putokaza, turističkih tabli i odmorišta. Prošle godine radili smo na obeležavanju ovih staza, a sada smo počeli sa izradom putokaza.

U narednom periodu ovi putokazi biće završeni i postavljeni na predvidjenim stazama i lokacijama.

Više o ovome možete pronaći ovde.

Postavljanje putokaza

Jedna od komponenti projekta "OUTDOOR In – razvoj turizma u opštini Zubin Potok" je obeležavanje planinarskih i biciklističkih staza.

Naš tim je krenuo sa postavljanjem putokaza na odredjenim lokacijama i uskoro ćemo i ovu komponentu uspešno završiti.

Više o ovome možete pronaći ovde.