Vesti

Vesti

Poziv na trening za vodiče na Via Ferrati

05. NOV 2015

Kao deo aktivnosti projekta "Penjanje na Berim - usudi se da zamisliš" InTER, NGO Outdoor In i Alpinistički odsek Beorada organizuju specijalizovani trening za vodiče na Via Ferrati. Trening će se organizovati za 20 polaznika iz opština na severu Kosova (Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Mitrovica) koji će kasnije imati priliku da pružaju komercijalne usluge turistima koji posećuju Via Ferratu.

Trening će se organizovati 14. i 15. novembra 2015 na dve lokacije: na Via Ferrati (Berim, Mokra Gora) i na veštačkoj steni koja se nalazi u Sportsko-rekreativnom centru "Mokra Gora" u Zubinom Potoku. Trening će držati iskusni alpinisti iz Alpinistički Odsek Beograda: Stevan Obradovic, Predrag Zagorac i Tomislav Tolapović. Za učešće na treningu vam nije neophodno iskustvo u alpinizmu ili sportskom penjanju.

Učešće na treningu je besplatno. Prednost učešća će imati pripadnice lepšeg pola i mladi iz ruralnih sredina u blizini Via Ferrate, a takođe i volonteri na aktivnostima izgradnje Via Ferrate, planinske trke i drugih aktivnosti koje je organizovao InTER i Outdoor In. Organizatori imaju ekskluzivno pravo odabira učesnika na treningu.

Prijave na trening možete poslati popunjavanjem upitnika koji se nalazi na linku: http://svy.mk/1MIiPCY. Rok za prijavu je četvrtak 12. novembar 2015.g.

Za više informacija o treningu možete nas kontaktirati na email: office@ibarski-kolasin.org ili na telefon: 065 45 69 093. Takođe, naše objave možete pratiti i na na Facebook profilu Outdoor In.

Projekat "Penjanje na Berim - usudi se da zamisliš" realizuje Institut za teritorijalni ekononski razvoj - InTER, u saradnji sa opštinom Zubin Potok i NGO Outdoor In. Projekat finansira Ambasada Finske, uz podršku švajcarskog projekta PPSE. Projekat takođe podržava i USAID Empower.

Ostale vesti