Turistički sadržaj

Turistički sadržaj

Paraglajding

Za najhrabrije i za one koji su željni adrenalina tu je paraglajding. Ni na zemlji, ni na nebu, ni dovoljno visoko a ni nisko, ipak tu negde izmedju dovoljno je da se popnete, uživate u pogledu, miru i adrenalinu u sebi, napravite par fotogarfija i kad se spustite imaćete jedno novo iskustvo koje ćete prepričavati, jedan novi doživljaj.

Paraglajding klub “Sokolica” iz Kosovske Mitrovice osnovan je 2009.godine od strane trojice avanturista i entuzijasta, pilota paraglajdera Dragana Martinovića-Martina, Aleksandra Mihajlovića-Acka i Časlava Virijevića-Čaja, s tim što su sa letenjem paraglajderom nebom severnog Kosova i Metohije poceli nekoliko godina ranije. Uspeh je što je klub za kratko vreme dostigao dvocifren broj članova i to iz opština Kosovska Mitrovica i Zubin Potok i odmah počeo sa organizacijom takmičenja i manifestacija.

Pored zapaženih rezultatskih uspeha pojedinaca, ostvaren je osnovni cilj postojanja kluba, da se paraglajding i uopšte sport i zdrav život popularizuje na ovom specifičnom delu naše zemlje, što će se nastaviti i dalje, uz pomoć svih pilota paraglajdera naše Srbije i susednih zemalja, kao i uz pomoć drugih prijatelja kluba.