O projektu

O projektu

Razvoj turizma u opštini Zubin Potok

OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok je projekat pokrenut sa ciljem da doprinese poboljšanju poslovnog okruženja u opštini Zubin Potok kroz kreiranje potencijala za razvoj turizma.

Projekat OUTDOOR IN ima 5 komponenti u okviru kojih se nalazi po nekoliko aktivnosti.

Prva komponenta podrazumeva izgradnju institucionalnih kapaciteta za razvoj turizma i obuhvata izradu Strategije razvoja turizma, osnivanje lokalne turističke asocijacije i mreže pružaoca usluga u turizmu.

Druga komponenta se bavi izgradnjom turističke infrastrukture, pre svega izgradnja plaže i igrališta za decu na jezeru Gazivode, izgradnja veštačkog zida za slobodno penjanje, obeležavanje planinarskih i biciklističkih staza kao i izrada putokaza, turističkih tabli i odmorišta.

Treća komponenta projekta podrazumeva podizanje ljudskih kapaciteta za rad u turizmu kroz obuke za slobodno penjanje, paraglajding, ronjenje, surfovanje na vetru, vožnju kajaka i pružanje prve pomoći. Ova komponenta takođe podrazumeva i obuke u menadžmentu i marketingu za vlasnike restorana i hotela i drugih turističih radnika na teritoriji opštine Zubin Potok.

Četvrta komponenta se tiče organizacije dva međunarodna letnja kampa, dva regionalna takmičenja u ekstremnim sportovima i dve zimske pešačke akcije (svake godine po jedna od ovih aktivnosti).

Peta komponenta podrazumeva promociju turističkih potencija opštine Zubin Potok kroz izradu turističkog websajta, štampanje promotivnog materija i studija o turističkoj ponudi opštine Zubin Potok kao i učešće na dva međunarodna sajma turizma.

Projekat je započet 1. marta 2013. godine i trajaće dve godine, do 28. februara 2015. godine. OUTDOOR IN se finansira od strane predpristupnih fondova Evropske unije a projekat sprovodi opština Zubin Potok u saradnji sa Institutom za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) i NVO KRC.

Pozivaju se svi zainteresovani za rad u turizmu da posete kancelariju InTERa u Zubinom Potoku i bliže se upoznaju sa projektom. Dobrodošli!