Vesti

Vesti

Uspešno završena planinarska akcija "Uspon na Berim - Mokra Gora", Ibarski Kolašin

24. AVG 2015

Preko četrdeset planinara iz Kragujevca, Čačka, Smedereva, Novog Sada, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka je učestvovalo na planinarskoj akciji "Uspon na Berim - Mokra Gora" koja je realizovana danas u organizaciji Planinarsko-ekološkog kluba "Gora" iz Kragujevca, Planinarskog kluba "Berim" iz Zubinog Potoka, Planinarskog kluba "Zmaj" iz Zvečana i organizacije Outdoor In iz Zubinog Potoka.


Na uspon se krenulo u 07h iz sela Kovače u opštini Zubin Potok, a staza je vodila preko zaseoka Prodanovići do Previje i dalje do Berima (1731 mnv), jednog od najlepših vrhova planine Mokre Gore sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na prelepe krajolike Ibarskog Kolašina. Planinari su takođe prošetali do izvora Savine rijeke i uživali u prostranim livadama Mokre Gore, prekrivene mahovinom, borovnicama, divljim kupinama i poljskim cvećem. Ukupna dužina staze je iznosila oko 25km, sa visinskim razlikom od 1050 metara.


Ovaj događaj su dodatno obogatili članovi Biciklističkog udruženja "Točak" iz Kosovske Mitrovice koji su sa svojim dvotočkašima načinili podvig popevši se na sam vrh Berima.


Pripadnici stanice policije Zubin Potok brinuli su o bezbednosti ovog događaja.

Ostale vesti