Vesti

Vesti

Zimska planinarska akcija "Kurilo 2014"

03. DEC 2014

U subotu 13. decembra 2014. godine, Outdoor In, u saradnji sa Planinarskim društvom Berim i Pek Gora Kragujevac, organizuje zimsku planinarsku akciju "Kurilo 2014". Akcija se organizuje u čast Međunarodnog dana planina (11. decembar). Pozivamo sve planinare, rekreativce i ljubitelje prirode da nam se pridruže na ovoj akciji.

Planinarska akcija kreće iz Zubinog Potoka u 8h ujutru (autobus polazi od benzinske pumpe). Organizovanim prevozom se ide do Ravnog dola (1,016mnv, atar sela Jabuka) na regionalnom putu Zubin Potok - Istok) odakle kreće planinarenje. Staza ide pored Vertnika do kuća u selu Velika Kaludra, onda se spuštamo do reke i idemo ka ataru sela Mala Kaludra, zatim idemo preko prevoja Melaja do prvih kuća Raškovića u selu Drijen. Iznad ovih kuća se penjemo na Štavalj i onda vencem idemo do kupastog vrha Kurilo (1458mnv) koji je naša ciljna destinacija. Sa vrha Kurilo se pruža neverovatan pogled na metohijsku dolinu, Šar planinu i Ćićevicu. Nakon odmora na ovom vrhu spuštamo se pored kuća Mutavdžića do regionalnog puta Zubin Potok – Istok gde će nas čekati autobus oko 15h.

Ukupna dužina staze je oko 13km. Profil staze je dat u slici ispod.

Outdoor In će organizovati autobuski prevoz i pokriće troškove ručka za sve učesnike akcije nakon povratka u Zubin Potok.

Za učesnike koji dolaze van Zubinog Potoka poručuje se smeštaj u višekrevetnim sobama SRC Mokra Gora (bivši studentski dom) gde je cena smeštaja 500din za noć, ili neki od tri hotela u Zubinom Potoku (Dva Lava, Zapis ili Aleksandar) gde je cena smeštaja sa doručkom oko 10 EUR. Sve kontakte možete naći na www.ibarski-kolasin.org.

Autobus Kolašin Prevoza svakodnevno saobraća od Beograda do Zubinog Potoka (preko Kragujevca, Kraljeva, Raške i Novog Pazara). Polazak iz Beograda je u 12:45h (BAS, 12 peron), dok iz Zubinog Potoka autobus polazi u 3:15h ujutru.

Za sve ostale informacije o ovom događaju možete se obratiti osoblju Outdoor In na office@ibarski-kolasin.org ili na 063 85 50 929.

Spremite se za avanturu!

p.s. Album sa slikama sa prošlogodišnjeg pohoda možete naći na http://on.fb.me/1FGgdwq

Ostale vesti