Vesti

Vesti

Avanturistička trka, 11. oktobar 2014

29. SEP 2014

Ostalo je još nekoliko dana do avanturističke trke. Proteklog vikenda smo trasirali takmičarsku i rekreativnu stazu koja će se koristiti ovom prilikom.

Takmičarska trka je dužine 21.3km, kreće se iz sela Kovače na 714mnv, trči se do vrha Berim na 1731mnv i nazad do kampa Rezala na 712mnv. Staza prolazi pored crkve u selu Čečevo, zatim ide Čečevskom rekom do podnožja Berima, onda starom prugom do Krivog puta kojim se dolazi do vrha Berima. Sa Berima staza se vraća Krivim putem do Previje, odakle se nastavlja preko sela Orašak do jezera Gazivode i dalje do kampa Rezala, gde će biti cilj.

Rekreativna staza je dužine 16.9km. Kreće se takođe iz sela Kovače na 714mnv, planinari se do prevoja Previja (1305mnv) i nazad do kampa Rezala na 712mnv. Stazaje slična kao i takmičarska, sa razlikom da se sa Previje ne penje na vrh Berima već se vraća prema jezeru. Naime, staza prolazi pored crkve u selu Čečevo, zatim ide Čečevskom rekom do podnožja Berima, onda starom prugom do Previje. Sa Previje staza ide ka selu Orašak i dalje do jezera Gazivode i kampa Rezala, gde je i cilj.

Na slikama su dati mape i profili staza, prva slika se odnosi na takmičarsku a druga za rekreativnu stazu.

Dođite da se družimo.

Spremite se za avanturu!

Ostale vesti