Vesti

Vesti

Planinska trka "Gazivode - Mokra Gora"

22. SEP 2015

Outdoor In i Sportski klub "Alti" iz Beograda, uz podršku opštine Zubin Potok, organizuju Planinsku trku: Gazivode - Mokra Gora. Trka će se organizovati 10. oktobra 2015. godine sa početkom u 8h. Start i cilj trke će biti kod škole u selu Kovače (Čečevo).

Planinska trka predstavlja celodnevni događaj koji će imati sledeće elemente:
- Takmičanje u planinskom trčanju u dužini od oko 30km (detaljna informacija o dužini staze biće poznata početkom sledeće nedelje);
- Rekreativno planinarenje do vrha Berima i Savine vode (20km, visinska razlika 1,050mnv);
- Svečano otvaranje Via Ferrate na Berimu, novog turističkog proizvoda u Ibarskom Kolašinu.

Istog dana na sličnom prostoru, Paraglajding klub "Sokolica" iz Kosovske Mitrovice organizuje takmičanje u paraglajdingu, što će dodatno obogatiti ugođaj Planinske trke.

Kao prateći događaj, u nedelju 11. oktobra 2015. godine u Sportskoj hali u Zubinom Potoku, Andrija Novaković će organizovati besplatni čas hatha joge, idealne za regeneraciju tela nakon fizickog napora.

Ovo je druga planinska trka koju organizuju Outdoor In i Alti. Prva trka je bila 11. oktobra 2014. godine, a slike sa tog događaja možete naći na: http://on.fb.me/1EWp82m.

Planinska trka: Gazivode - Mokra Gora se organizuje u okviru projekta "Penjanje na Berim - usudi se da zamisliš", koji sprovodi Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) u saradnji sa NGO Outdoor In i opštinom Zubin Potok, a finansira Ambasada Finske. Ovaj projekat su takođe podržali PPSE Program Swisscontact i Empower Private Sector Kosovo.

Zainteresovani za učešće na planinskoj trci mogu se javiti u inbox na našoj Facebook stranici Outdoor In ili na e-mail: office@ibarski-kolasin.org.

Ostale vesti