Događaji

Događaji

Zimska planinarska akcija - "Kurilo 2014"

TRAJANJE: 14.12.2014.

U subotu 13. decembra 2014,Outdoor In je organizovao zimski planinarski pohod "Kurilo 2014". Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa PD Berim i PEK Gora Kragujevac, a u čast 11. decembra - Međunarodnog dana planina. Na ovoj akciji je učestvovalo 56 učesnika iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Raške, Kraljeva, Kragujevca, Mladenovca, Beograda, Nemačke, Mongolije i Zubinog Potoka.

Okupljanje planinara je počelo u 8h u Zubinom Potoku, odakle su učesnici autobusom prebačeni na lokaciju Ravnog dola (1016mnv, atar sela Jabuka). Planinarska staza je vodila pored kuća u selu Velika Kaludra, zatim preko prevoja "Đurov do" i Melaje do Drijenskog brda, Štavnja i vrha Kurilo (1458mnv) koji je bio naša krajnja destinacija. Sa ovog vrha pruža se neverovatan pogled prema Šar planini, Prokletijama, Mokroj Gori, Rogozni i Kopaoniku, kao i mnogim gradovima i selima metohijske, kosovske i ibarske doline. Nakon odmora i slikanja na vrhu Kurila planinarenje je nastavljeno kroz zaseoke Mutavdžići i Radojevići do autobusa koji nas je čekao na regionalnom putu Zubin Potok - Istok.

Na kraju dana učesnici akcije su se okupili u restoranu SRC Mokra Gora da sumiraju utiske i uživaju u zajedničkom druženju.

Ovo je poslednja akcija u okviru projekta Outdoor In. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim saradnicima, volonterima i učesnicima naših aktivnosti. Nadamo se da ćemo i u narednim godinama biti u mogućnosti da organizujemo aktivnosti koje će promovisati turizam i prirodne lepote Ibarskog Kolašina.

Ostali događaji